TERMÉKEK
H-BAU
 
H-BAUISOPRO HŐHÍDMEGSZAKÍTÓ
 

Az egyre magasabb fűtési költségek már jó néhány éve előtérbe helyezték az épületek hőszigetelésének javítását. Hatalmas fejlődésen ment keresztül mind a falak, mind a nyílászárók hőszigetelő képessége. Néhány éve még ismeretlen fogalom volt a gáztöltésű hőszigetelő üveg, melynek hőátbocsátási tényezője 1,5W/m 2 K körül van, míg a normál levegőtöltésű üvegé 2,9W/m 2 K.
Az üvegek szigetelő képesség növekedésének következménye:

  • kisebb fűtési költség,
  • az épület leghidegebb pontja nem az ablak, mint az régebben volt.

hőhídhőhídmegszakító

E leghidegebb pont az erkélylemez – födém kapcsolódási helye, amely hőhidat képez a külső és a belső tér között, tehát itt van a legnagyobb esély a penészfoltok kialakulására. A feladat adott, itt kell a hideg útját megszakítani. Napjainkban szokásos megoldási mód az erkélylemez körbeburkolása. Ez nem szünteti meg a hőhidat, és nem is végleges megoldás, mivel 10-20 év múlva a környezeti hatások miatt elindul a szigetelő réteg lepusztulása.

ISOPRO hőhídmegszakítóISOPRO hőhídmegszakító

A H-BAU 2001 óta gyártja az ISOPRO nevű hőszigetelő elemcsaládot, mely a már piacon lévő hasonló termékek továbbfejlesztése.
Fontos kihangsúlyozni két alapvető szerkezeti megoldást:

  • a korróziónak kitett csatlakozási helyeken rozsdamentes betoncélt használunk,
  • a nyomóelemek olyan speciális betonkockából készülnek, amik képesek felvenni a keletkező nyomóerőt és javítják a hőszigetelést.

Termékválasztékban megtalálhatók pozitív, negatív vagy mindkét irányú nyíró-, ill. hajlítóerő átvitelére alkalmas típusok.

ISOPRO hőhídmegszakítóISOPRO hőhídmegszakító

A leggyakrabban alkalmazott típusok: konzolos,(alátámasztás nélküli) erkély, Alátámasztott erkély, loggia, attika, mellvéd.

ISOPRO hőhídmegszakítóISOPRO hőhídmegszakító

Műszaki információk letöltése:

magyar nyelven (PDF dokumentum)
német nyelven (HTML oldalak)

 
     
design by Z3 design
Minden jog fenntartva! © 2006. Pfeifer-Garant Kft.