TERMÉKEK
 
H-BAULÉPÉSHANGMEGSZAKÍTÓ
 

Korunk legmeghatározóbb környezetszennyezése a zajártalom. A városiasodás, az új technikai vívmányok, a járműforgalom növekedése és az iparosodás következtében egyre többféle és egyre erősebb zajokat kell elviselnünk.
A legtöbb zaj az utca felől éri az embert, ezután a lépcsőház következik. A lépcsőházak hangszigetelése sokakat érintő probléma. Behallatszik a cipőkopogás, beszélgetés, és a liftről is tudjuk, hogy éppen melyik emeleten állt meg.

A lépcsőházból a lakásba vagy irodába behallatszó egyik hang a lépéshang vagy kopogó-hang. A lépések következtében rezgésbe kerül az a szerkezet, amin járunk: a padló, a lépcsőfok vagy a lépcsőforduló. Ez a rezgés továbbterjed a függőleges szerkezetbe, a falakba. Amennyiben valamilyen okból kihagyták a hangszigetelést, akkor ezt a problémát már igen nehéz, csaknem lehetetlen orvosolni. Az alapos rezgés elleni szigetelés azt jelenti, hogy a vízszintes és függőleges szerkezetek közé rugalmas szerkezeti elem kerül. Ha azonban a lépcsőszerkezetnél ez hiányzik, azt utólag már nem lehet pótolni.

A H-BAU több terméktípust fejlesztett ki a kopogó-hangok szigetelésére.

1. Schall-Isobox TSB

lépéshangmegszakító, Schall-Isoboxlépéshangmegszakító, Schall-Isobox

A TSB alkalmazásával hangtechnikailag el lehet választani a lakóteret a lépcsőháztól.
Téglafalba és betonszerkezetbe is beépíthető. Az előregyártott pihenő beépített TSB-vel ideális és olcsó megoldás a hanghidak megszakítására. Egyes típusok alkalmasak pozitív és negatív nyíróerők átvitelére is.

2. Schall-Isostep HTV

lépéshangmegszakító, Schall-Isostep

A HTV-t olyan helyekre javasoljuk beépíteni, a hol a lépcsőt a pihenőtől hangtechnikailag el kell választani, de köztük erőátviteli kapcsolatra van szükség.

3. Schall-Isotritt Z és ZB

lépéshangmegszakító, Schall-Isotrittlépéshangmegszakító, Schall-Isotrittlépéshangmegszakító, Schall-Isotritt

Előre gyártott lépcsőelemeknél használható a kopogóhangok szigetelésére. A Z típust lépcső és pihenő közé, a ZB típust lépcső és padlólemez közé kell beépíteni.

lépéshangmegszakító, Schall-Isotrittlépéshangmegszakító, Schall-Isotritt

4. Schall-Isodorn JSD

lépéshangmegszakító, Schall-Isodornlépéshangmegszakító, Schall-Isodorn

Lépéshangszigetelés nyíróerő átvitellel. Mint a többi megoldásnál, itt is a lépcsőelemek hangtechnikai leválasztása a cél. E típus felhasználásával merőben új konstrukciós megoldások előtt nyílik lehetőség.

5. Schall-Isodorn HQW

lépéshangmegszakító, Schall-Isodorn HQW lépéshangmegszakító, Schall-Isodorn HQW

Csigalépcsők hangtechnikai leválasztásához kifejlesztett tartóelem, amely minimálisra csökkenti a kopogó hangok terjedését. Igen nagy nyíróerő átvitelére képes (akár 29KN), így ezzel csatlakoztatható a lépcső a lépcsőház falához.

Műszaki információk letöltése:

német nyelven (HTML oldalak)

 
     
design by Z3 design
Minden jog fenntartva! © 2006. Pfeifer-Garant Kft.