TERMÉKEK
JORDAHL
JORDAHLÁSZÚRÓDÁSI VASALÁS
 

A világ első átszúródási vasalás szabadalmát 1903-ban jegyeztette be Julius Kahn. Ez volt a Kahn-Eisen, melyről a cég a Deutsche Kahneisen Gesellschaft nevet kapta. E több mint száz éves tapasztalat képezi tudásunk alapját, ez a tradíció kötelez bennünket további fejlesztésekre, emiatt lehetünk a téma szakértői.

átszúródási vasalat

A pillérrel alátámasztott födém átszúródásának problémakörét már a vasbeton szerkezetes építés korai szakaszában felismerték. Egyik lehetséges védekezési mód ez ellen az 1900-as évek elején kifejlesztett gombafödém volt. A hagyományos födémkialakításokkal nem lehet nagy fesztávú alátámasztásokat, vékonyabb födémeket, és nagy áttöréseket kialakítani.

átszúródási vasalat, szerelés közbenátszúródási vasalat, betonozás közben

A pontszerűen, nagy fesztávval alátámasztott síkfödémek számos előnnyel rendelkeznek: sík felület (könnyebb és olcsóbb szerelvényezés), jobb helykihasználás, nagyobb hasznos belmagasság, kisebb zsaluzási költség. Az ilyen födémkialakításokhoz a megoldást a JORDAHL JDA duplafejes átszúródási vasalás jelenti. Jelentősen megnövelheti a födém átszúródási ellenállását anélkül, hogy számottevően növelné a vasalási hányadot. A kovácsolt fejek közrefogják az alsó és felső vasalást, ezzel az átszúródási kúp legnagyobb részét átfogják. A szerelőlemezre hegesztett csapok minden esetben könnyű és pontos beépítést tesznek lehetővé. A vasszerelés utáni beépítés garantálja, hogy a csapok ne mozduljanak el, ezzel jelentősen növelve a szerkezet biztonságát.

átszúródási vasalat, vázlatrajzátszúródási vasalat, vasalási rajz

A JORDAHL JDA átszúródási vasalás használatával növelhető a hasznos belmagasság, csökkenthető a födémvastagság. E kettő együttes hatására a hagyományos födémszerkezetekkel szemben egy korábban 10 szintes épület azonos magasság mellet 11 szintesre építhető, ezzel a hasznos alapterület 10%-kal növelhető vagyis csökken a fajlagos építési költség. ÉME engedély száma: A-1175/2000.

Műszaki információk letöltése:

magyar nyelven (PDF dokumentum)
német nyelven (PDF dokumentum)
angol nyelven (PDF dokumentum)

 

 
design by Z3 design
Minden jog fenntartva! © 2006. Pfeifer-Garant Kft.