TERMÉKEK
JORDAHL
JORDAHLDILATÁCIÓS NYÍRÓERŐ ÁTADÓ ELEMEK
 

A vasbeton tartószerkezetek alakváltozásai, melyeket külső hatások mint pl. szélterhelés, hőmérséklet ingadozás stb. váltanak ki, kiszámíthatók. Ha ezeket az alakváltozásokat korlátozni próbáljuk, az épületszerkezetben repedések keletkeznek, melyek jelentősen csökkenthetik annak állékonyságát és használhatóságát. Mindez azt jelenti, hogy vasbeton tartószerkezetekhez dilatációs hézagokat kell tervezni, amelyek ha kell, képesek nyíróerőket átvinni az épületrészek között.

A hagyományos építési rendszereknél ezt konzolokkal vagy Gerber-csuklóval oldották meg, de ez sok esetben kettős fal, kettős oszlop , vagy kereszttartók építését kívánta meg. Ezek a járulékos szerkezetek sok esetben nehezen megoldható feladat elé állítják a zsalutechnológiát, valamint csökkentik a hasznos területeket. A JORDAHL JSD és JSD-Q dilatációs nyíróerő átadó elemekkel ezek a jelentős többletköltséget okozó elemek elhagyhatók.

Mind a JDS, mind a JSD-Q rozsdamentes acélból készül, kialakítása egyszerű, könnyen kezelhető, így a tervezőirodákban és a kivitelezés során is időt takarít meg. Az egyszerű beépíthetőség növeli a beépítés biztonságosságát.

Műszaki információk letöltése:

magyar nyelven (PDF dokumentum)
német nyelven (PDF dokumentum)
angol nyelven (PDF dokumentum)

 

 
design by Z3 design
Minden jog fenntartva! © 2006. Pfeifer-Garant Kft.